Greva din spitale continuă. Medicii din SJU Slatina sunt în grevă

catalin dudu

catalin duduSindicaliștii Promedica anunță că se afla în grevă japoneză, ei fiind nemultumiți de proiectul de lege privind modificarea OUG 114, „prin care se limitează sporul pentru condiții vătămătoare pentru bugetari”, acest lucru având drept consecință pierderi salariale pentru angajații din sistem.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina continuă forma de protest începută la finalul săptămânii trecute. Aceștia nu renunță să poarte banderole în semn de protest. Doctorii îşi doresc să fie chemaţi la dialog.

„Ne dorim să tragem un puternic semnal de alarmă Guvernului și reprezentanților Ministerului Sănătății cu privire la aspecte importante, care afectează în mod grav sistemul de sănătate, personalul medical și pacienții! Solicităm dialog, dezbatere, asumare, transparență. Modul în care reprezentanții Guvernului și Ministerului Sănătății aleg să îi trateze pe medici este total incorect și neasumat. Ne dorim respectul cuvenit pentru munca făcută zi de zi în spitale și colaborare, nu măsuri luate peste noapte, fără a exista dezbatere, dialog și a cântări consecintele directe și indirecte”, anunță un comunicat de presă al USMR Alianța Medicilor.

Reprezentantul Camerei Federative a Medicilor Olt, chirurgul Cătălin Dudu, a precizat că tot mai multe spitale s-au alăturat protestului.

„Greva continuă. Tot mai multe spitale s-au aliat cu noi. Nu s-a întâmplat nimic până acum. Solicităm un dialog, dezbatere, transparență şi colaborare. Activitatea nu este blocată”, a spus medicul Cătălin Dudu.
 
Sindicatul medicilor susţine că peste 11.000 de angajați din sistemul de sănătate vor avea pierderi salariale din 2020, iar peste 50.000 în următorii doi ani.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura