Alte focare de pesta porcină în Olt

pesta

pesta Alte focare de pesta porcină în OltZeci de focare de pestă porcină au fost identificate în Olt. Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat  în satul Scorbura, comuna Cârlogani. Aici toți porcii din gospodărie au fost uciși.

Săptămâna aceasta, la sediul Instituţiei Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor, în vederea supunerii spre aprobare a planului de măsuri privind combaterea pestei porcine africane pe fondul cinegetic 3 Spineni, ca urmare a confirmării suspiciunii de PPA la un mistreţ împuşcat în urma unei partide de vânătoare organizată pe acest fond, dar și în cazul unui nou focar la Cârlogani, sat Scorbura.

 „Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost impuse restricţiile de mişcare din și către curțile și localităţile afectate, eliminarea din focar a porcilor vii (5 capete suine), ecarisarea cadavrelor, efectuarea dezinfecţiei exploatațiilor afectate, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate, restricţii asupra mişcării cărnii, produselor şi subproduselor animale”, transmite Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt.

Zonele de restricţie pentru focarul din gospodăria nonprofesională din localitatea Scorbura (UAT Cârlogani) :

– Localități si fonduri cinegetice care se încadrează în zona de protecție : UAT Cârlogani (Cârlogani, Scorbura, Beculesti, Cepari);  FV 15 Cârlogani ;

Localitățile şi fonduri cinegetice care se încadrează în zona de supraveghere:UAT Cârlogani(Stupina), UAT Morunglav(Morunglav, Poiana Mare, Ghiosani, Moruneşti, Baraşti), UAT Pleşoiu (Arceşti, Cocorăşti, Doba, Schitu din Deal, Schitu din Vale); UAT Strejeşti (Colibaşi, Strejeşti, Strejeştii de Sus), UAT Grădinari (Runcu Mare),  UAT Iancu Jianu (Iancu Jianu), UAT Găneasa(Grădiştea), FV 14 Strejeşti, FV 16 Moroneşti, FV 20 Izvoru.

Lasă un răspuns