Slatina își premiază valorile

gala111111111

gala111111111 Slatina își premiază valorile20 ianuarie este ziua în care Slatina a fost atestat documentar pentru prima dată, astfel devenind cel de al treilea oraș ca și vechime din țară. Săptămâna aceasta, municipalitate a pregătit trei zile de Gală. În prima zi au fost premiați aproape 1.400 de elevi, sportivi, profesori şi antrenori . aceștia au fost premiați în cadrul Galei Campionilor.

Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, fiind prezent edilul Slatinei Emil Moţ.

În prima parte a zilei au urcat pe scenă olimpicii naționali și internaționali, dar și elevii de 10, precum și dascălii lor. După amiază a venit rândul sportivilor și elevilor care au făcut performanță în activități extrașcolare.

„ Este 20 ianuarie, ziua Slatinei, aşa că la mulţi ani, Slatina şi la mulţi ani, slătineni. Va fi o săptămână superbă pentru tot ce înseamnă elita Slatinei. În această săptămână îi vom premia pe toţi, de la elevi, profesori, la instituţii care au performat anul acest şi, bineînţeles, toate firmele care activează în Slatina şi sunt baza bugetului local.Astăzi avem Gala Campionilor cu peste 1.400 de elevi, profesori şi sportivi premiaţi. Apoi, miercuri avem Gala Superlativelor, unde vom premia excelenţa, instituţiile cu care am colaborat, firmele şi ONG-urile care au făcut lucruri deosebite în Slatina. Vineri, pe 24 ianuarie, încheiem cu seniorii Slatinei. Vom avea 73 de cupluri care au rezistat 50 de ani împreună. Vom avea şi doi invitaţi de excepţie, Paula Seling, miercuri, iar vineri, Anastasia Lazariuc”, a declarat Emil Moţ.

Evenimentele dedicate marcării a 652 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei continuă miercuri, 22 ianuarie, când  este programată Gala Superlativelor. În cadrul Galei se vor decerna distincția „Cetățean de onoare” și „Diplomă de merit.

După decernarea distincțiilor, concertează Paula Seling şi Gabriel Bîscoveanu, iar în ultima seara va concerta Anastasia Lazariuc.

Vineri, 24 ianuarie 2020, când este marcată Unirea Principatelor Române va avea loc Gala Seniorilor în cadrul căreia se vor premia familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2019.

Bugetul alocat de primărie pentru acest eveniment se ridică la 560.000 lei.

Lasă un răspuns