E panică printre polițiști!

politisti

politisti E panică printre polițiști!S-a instalat panica printre polițiști, după ce Decizia nr. 1/2020 privind convocarea Camerei Deputaților în sesiune extraordinară a fost publicată în Monitorul Oficial.

Concret, Camera Deputaților urmează să-și dea votul, în data de 28 ianuarie, pe propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, polițiști, funcționari publici cu statut special, funcționari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic și consular al României, membrilor Curții Constituționale și a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România (Pl-x nr. 292/2019).

În aceste condiții, pe rețelele de socializare, au apărut diferite speculații între polițiști, privitoare la o posibilă eliminare a pensiilor de serviciu.

 Astfel, un polițist întreabă: „Ce spuneți, vor elimina pensiile de serviciu ale polițiștilor?”.

Părerile celor care îi răspund sunt împărțite. Unii îi recomandă că ar trebui să se pensioneze, dacă îndeplinește condițiile.

Alții îi spun că se va respecta amendamentul din Comisia de muncă și că pensiile militarilor și polițiștilor vor rămâne în plată.

Amintim că proiectul PNL propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare.

Lasă un răspuns