Slatina are cinci medici CETĂȚENI DE ONOARE

medici onoare

medici onoareLa 652 de ani Slatina și-a premiat superlativele, iar cinci medici de top au devenit CETĂȚENI DE ONOARE.

În cadrul Galei Superlativelor, edilul Emil Moț i-a premiat atât pre reprezentanții instituțiilor care au adus un puls vieții economice și cultural a orașului, dar și slătinenilor care au pus pe harta lumii capital Oltului.

Anul acesta, orașul de pe malul Oltului  are cinci CETĂȚENI DE ONOARE, medicii Renică Diaconescu, George Craioveanu, Andrei Ștefănescu, Mădălin Săndulescu și Ela Rusoiu.

medici renica

Dr. Renică Diaconescu este  Cetățean de Onoare al Slatinei ca o recunoaștere pentru întreaga carieră în domeniul neurologic și pentru demersurile privind înfiinţarea Compartimentului de tromboliză la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În urma înființării acestui centru, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratate peste 30 de persoane care au suferit un accident vascular. Dr. Diaconescu a devenit doctor în științe medicale în anul 2000. Este în prezent membru al Societății de Neurologie din România și membru al Academiei Europene de Neurologie.

Pentru implementarea cu succes a tehnicilor inovative de reconstrucţie maxilo-facială în intervenţii chirurgicale executate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au devenit Cetățeni de Onoare medicii Ela Rusoiu, George Craioveanu, Mădălin Săndulescu și Andrei Ştefănescu.

medici grup 22222

Specialiștii în Chirurgie Orală și Maxilo-Facială au efectuat o operație complexă de reconstrucție a mandibulei cu tehnologie 3D. Echipa de medici formată din Andrei Ștefănescu, Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu și condusă de doctorul George Craioveanu realizează la Spitalul Județean de Urgență Slatina de mai mulți ani, intervenții reconstructive din ce în ce mai complexe. Pentru prima dată, planificarea intervenției s-a realizat 3D, tehnologie care a scurtat efectiv timpul petrecut în sala de operație, intervenția chirurgicală a fost efectuată în aproximativ 11 ore și a cuprins șase operații.

Dr George Craioveanu este medic primar în cadrul Spitalului de urgență Slatina din anul 2014, specializarea Chirurgie Orală și Maxilo-facială. S-a evidențiat în acest domeniu începând cu anul 2010, printre cele mai remarcabile activități fiind operațiile efectuate în cadrul Spitalului militar Ulm din Germania în anul 2011.

Medicul Mădălin Săndulescu este specialist în Chirurgie orală și Maxilo-Facială la Spitalul Județean de Urgență Slatina din anul 2015. A efectuat în domeniul medical intervenții chirugicale precum : reducere și osteosinteza a fracturilor etajului inferior mijlociu și superior al teritoriului maxilo-facial (peste 100 de intervenții), extirpare de tumori superficiale ale feței și gâtului cu plastie imediată folosind lambouri locale (50 intervenții).

Dr Răzvan Ștefănescu, membru al Asociației Chirurgilor Plastici din România, este medic primar la Spitalul Județean Slatina la Secția de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din anul 2014. A efectuat, printre altele, intervenții chirurgicale precum: Reconstrucția de limbă cu lambou radial și reconstrucția cavității intraorale prin tehnici microchirurgicale.

Dr Ela Rusoiu, medic primar la Spitalul Județean de Urgență Slatina din anul 2015, a obținut diploma de licență pe specializarea stomatologie în anul 2006. A participat la cursuri de specializare internaționale organizate în țara noastră, fiind medicul specialist chirurgie orală și maxilo-facială din cadrul spitalului Slatina (perioada 2007-2015).

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura