Florin Homorean, în inspecție pe șantierul Drumului Expres

drum expres

drum_expres Florin Homorean, în inspecție pe șantierul Drumului ExpresÎn această după-amiază, 28 ianuarie,  prefectul Florin Homorean a avut o întâlnire cu constructorul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a inspectat șantierul din zona localității Milcov, mai ales că acesta s-a implicat în soluționarea problemei legate de terenul Jandarmeriei. Mai exact, constructorul nu putea să intre în zona respectivă cu lucrările.

‘Înstituția prefectului, cel puțin,  va acorda tot sprijinul necesar constructorului, CNAIR, beneficiarul lucrării, pentru desfășurarea lucrărilor în cele mai bune condiții. Am făcut pași în acest sens, și suntel la dispoziția lor cu tot ce poate face Instutuția prefectului, în sensul de a facilita relația dintre autoritățile județene și cele centarale.Sunt de rezolvat probleme, precum cea referitoare la Poligonul Jandarmeriei. Mai sunt probleme cu terenurile silvice. Am vorbit cu domnul ministru pentru a le putea scoate cât mai repede din domeniul silvic astfel încât să se  execute lucrări pe segmentele respective. Orice problemă, de trecetea a unor terenuri din domeniul municipiului Slatina sau a celorlalte UAT-uri de trecere în domeniul public al statului și alte demersuri vor fi sprijinite de Instituția prefectului’, a declarat Florin Homorean, prefectul județului Olt.

homorean Florin Homorean, în inspecție pe șantierul Drumului Expres

 În acest moment au fost soluționate și problemele legate se site-urile arheologice și Natura 2000. 18 arheologi și istorici de la Muzeele Argeș și Olt lucrează pe șantier.

Potrivit constructorului, se așteaptă un aviz pentru ca balta din imediata apropiere a Stației CAO să fie secataă cu 2 metri .

‘Suntem în diverse stadii de lucru. Au început lucrările de artă, se lucrează la partea de piloni. Au un avans semnificativ de contract. Pe unele zone au început și la radiere, asta în zona pasajelor și nodurilor rutiere. S-a decopertat ampriza drumului pe aproapre toată lungimea, sunt 80%  atacați la această oră. De asemenea s-a îmbunătățit terenul cu hidranți hidraulici, la podețe s-a lucrat, din 24 de podețe s-a lucrat la 20. Putem să spunem nu că suntem în graphic, ci că suntem peste grafic la această dată’, a spus directorul SDN Slatina, Adrian Motorga.

Reprezentanții constructorului susțin că cele două Centuri de la Slatina și Balș vor fi gata anul acesta.

‘Există șanse ca centurile să fie gata anul acesta. Vom vedea care sunt problemele pe sectoarele dificile. Acolo estimăm că termenul de execuție va fi ceva mai lung. Dar termenul contractual va fi respectat’, a adăugat Motorga.

motorga Florin Homorean, în inspecție pe șantierul Drumului Expres

Mai mult, autoritățile susțin că sunt bani și pentru finalizarea in termen a acestor lucrări.

‘Eu pot să spun că, pe tronsonul 2, dacă e să ne referim doar la partea de co-finanțare, pentru că Drumul Expres este prins pe Programul Operaționat Insfrastructură Mare, cu finanțatre de 85% din bugetul UE și 15% cu finanțare de la bugetul de stat, eu consider că, banii sunt  sunt suficienți. Trebuie să ținem cont și de faptul că, după prima jumătate a anului se face și rectificare de buget și în concordanță cu evoluția lucrărilor vor fi alocați și banii necesari’, a concluzionat seful SDN Slatina.

Lasă un răspuns