Aproape 300 de elevi olteni vor primi o masă caldă

masa calda

masa_calda Aproape 300 de elevi olteni vor primi o masă caldă295 de elevi din Olt vor beneficia anul acesta de o masă caldă la școala. Trei unități de învățământ s-au înscris în programul național MASA CALDĂ PENTRU ELEVI. Începând de anul acesta, Ministerul Educației a extins programul.

 La nivel național,  programul pilot „Masa caldă” a fost extins de la 50 la 100 de școli, având în vedere succesul acestuia în ceea ce privește scăderea abandonului școlar.

 În Olt trei școli s-au înscris în program.

‘Trei școli s-au înscris în promgram. Școlile din Leleasca, Osica de Jos și cea din Alunișu, comuna Spineani. Pentru școala din din Osica au fost alocați 212.000 lei, pentru cea din Spineni, 137.000 de lei, iar pentru unitatea din Leleasca -115.000 lei. Acest program se adresează școlilor din zone defavorizate’, a declarat inspectorul genera; adjunct, Victor Iacobescu.

Programul MASA CALDĂ are ca obiectiv reducerea abandonului școlar. Din datele statistice ale ministerului , se pare că, în anii trecuți acest obiectiv a fost atins.

Pe întreaga perioadă de derulare a programului pilot, copiii nu vor mai primi clasicele alimente oferite gratuit până acum de stat: laptele, cornul şi mărul. Pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor, masa zilnică oferită la şcoală va conţine numai produse alimentare preparate în conformitate cu cerinţele prevăzute de Parlamentul European şi Consiliul European, iar părinţii pot refuza acest pachet alimentar, acolo unde este cazul.

Lasă un răspuns