Piscina din ‘Eugen Ionescu’ va deveni parcare

piscinaaaaaaa

piscinaaaaaaa Piscina din ‘Eugen Ionescu’ va deveni parcareCeea ce odată era un plus pentru a îți achiziționa un apartement în carterul Eugen Ionescu, de ani buni este o mare ‘durere de cap’. Greu de întreținut, piscina a devenit de ani buni un loc părăsit și casă pentru șerpi și alte reptile.

Municipalitatea vrea să demoleze acest loc și să construiască o parcare subterană, iar la suprafață,  spații de relaxare, spor și joacă.

Slătinenii care au cumpărat un apartament aici au primit în proprietate și o cotă-parte din piscina rezidențială. Au devenit autogospodari cu voie sau fără voie, fără a până acum să se pună de acord asupra modalității de a o folosi. În ultimii ani, proprietarii au purtat discuții cu primăria, care îi va ajuta să scape de piscină și va transforma locul de relaxare într-o parcare modernă, subterană, peste care se vor realiza spații de relaxare, sport și de joacă.

Investiția va avea o valoare totală de 14.270.941,28 lei, durata de realizare de 12 luni și se află la stadiul de aprobare în Consiliu Local a Studiului de Fezabilitate și Indicatorilor Tehnico – Economici. Parcarea va fi subterană, va avea dimensiunile de 37,80 m x 54,40 m, ocupând o suprafață de 2056,32 mp cu un număr de 80 locuri de parcare.

Astfel, se va demola piscina și se va realiza la -1,80 m parcarea propriu- zisă iar la cota +1,50 m vor fi create spații verzi. Potrivit proiectului, vor fi realizate deasupra: „- 2 spații de recreere – cu dimensiunea în plan de 13,00 m x 14,20 m, ocupând o suprafață de 186,60 mp (pentru un singur spațiu), cu suprafața zonei de relaxare din tartan de culoare bleu, spațiile ce se vor împrejmui parțial cu gard din plasă pentru protecție cu înălțimea de 3,00 m. Pentru fiecare spatiu de recreere a fost prevăzut câte un coș de baschet. Între cele doua spații se va amplasa o jardinieră din beton ce se va placa cu granit, jardinieră va avea o suprafață de 50,15 mp; – spațiu de joacă pentru copii, cu suprafața de joacă din tartan maro închis, va ocupa o suprafață de 592,45 mp, spațiu pe care se va amplasa un modul de joacă pentru copii, tot în această zonă se va realiza o jardinieră din beton placată cu granit cu suprafața de 50,15 mp; – zone de relaxare – cu suprafața de 628,65 mp se vor placa cu granit fiamat în două culori și anume gri și maro, în aceste zone se vor realiza șase jardiniere din beton placate cu granit în suprafață totală de 59,70 mp; – 2 alei – pentru accesul pietonal, ce vor avea dimensiunea în plan 16,10 m x 2,00 m, ocupând o suprafață de 32,20 m fiecare. Aleile pietonale se vor încadra cu borduri mici prefabricate, din granit. – spații verzi + mobilier urban (băncuțe și coșuri de gunoi), se vor monta 7 coșuri de gunoi și 48 de băncuțe, plante pentru jardiniere și pomi. Perimetral s-a prevăzut balustradă din beton și sticlă cu înălțimea de 1,20 m”.

Ansamblul rezidențial se întinde pe aproape cinci hectare de teren şi este alcătuit din 600 de unităţi locative tip Garsonieră, Apartamente cu 2 şi 3 camere, dispuse în cadrul a 9 blocuri cu patru etaje şi mansardă. Singurul cartier rezidenţial construit de Primăria Slatina, inaugurat în 2008, este o investiţie de 44 milioane lei.

Lasă un răspuns