PSD Caracal nu este de acord cu mărirea salarială din Primărie

În următoarea ședintă a Consiliului Local din Caracal va fi pe ordinea de zi un proiect ce prevede majorarea salariilor anagajaților primăriei .

Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali, salariile funcționarilor publici vor crește cu 12%. De mărire va beneficia și personalul contractual, dar pe o cale diferită.

„Consiliul Local al Municipiului Caracal aprobă majorarea, începând cu luna ianuarie 2020, cu 12% față de nivelul lunii decembrie 2019, a salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale «Administrație» din Primăria municipiului Caracal și serviciile publice subordonate Consiliului Local al Municipiului Caracal”, se arată în proiectul de hotărâre.

Propunerea de majorare a salariilor personalului angajat în Primăria Caracal a venit dinspre Sindicatul Libertis.

Se pare că, deși edilul Caracalului susține acest proie, consilierii PSD nu vor vota majorarea salariilor. Acesta este decizia anunțată de noul președinte al organizației PSD Caracal, Marian Doldurea.

„Administrația orașului trebuie să-și orienteze atenția spre nevoile cetățeanului, să gândească la o mai bună investire a banului public în rezolvarea problemelor comunității. Nu susținem majorări de salarii în condițiile în care orașul Caracal are nevoie de fonduri pentru investiții în infrastructură, siguranța cetățeanului, etc. Când va apărea proiectul de buget pe anul 2020 va fi pus spre consultare publică, așa cum este normal, ca și noi, cetățenii orașului Caracal, să ne putem spune părerea cu privire la prioritățile comunității din care facem parte. A venit vremea ca administrația publică să asculte vocea cetățenilor a căror interese le reprezintă. Noua conducere a Organizației PSD Caracal, orice membru al partidului nostru, indiferent de funcția publică în care se va afla, va face politica cetățeanului Municipiului Caracal”, susține președintele PSD Caracal, Marian Doldurea.

Lasă un răspuns