Străini ‘alungați’ din țară de polițiști

imigranti

imigrantiÎn județul Olt trăiesc peste o mie de străini cu drept de ședere, dar polițiștii de la Imigrări au descoperit și străini aflați ilegal pe teritoriul județului nostru. 10 dintre ei au fost obligați să părăsească România.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt au organizat anul trecut, pe linia combaterii șederii ilegale, 73 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 21 străini în situații ilegale.

„Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 10 decizii de returnare,  prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, în 8 cazuri  străinii au fost puşi în legalitate, iar în 3 cazuri străinii au solicitat o formă de protecție pe teritoriul României”, a raportat Biroul de Imigrări Olt.

Au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de  37200 de lei.

În cursul anului trecut au avut drept de ședere și rezidență pe teritoriul României- județul Olt 1057 de persoane, cele mai multe din Turcia, Vietnam, Republica Moldova, Italia, Germania şi Spania.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continue reading