Gripa închide o clasă de la GPP nr.2 Slatina

gpp2

gpp2  Gripa închide o clasă de la GPP nr.2 SlatinaGripa și virozele de sezon trimt acasă 24 de copii din grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit nr 2 din Slatina. Până în acest moment aici a fost confirmat un caz de gripă sezonieră, iar alți doi copii sunt suspecți că ar avea același virus.

Astăzi, 31 ianuarie, în Consiliul de Administrație al inității de învățământ , dar și la solicitarea medicilor Direcție de Sănătate Piblică, o grupă a fost închisă. Asta după ce majoritatea copiilor de 4-5 ani au prezentat simptome de viroze sau mai grav, de gripă. Afectate au fost inclusiv și cadrele didactice. Pentru a prevenii extinderea virusului s-a luat această decizie.

‘Este vorba de o grupă de copii unde am hotărât astăzi, în Consiliul de Administrație, să întrerupen cursurile pentru o perioadă de trei zile, pentru că sunt foarte multe cazuri de viroze respiratorii și trei cazuri de gripă confirmate la grupa respectivă. Acestea au fost confirmate in urma testării rapide, iar analizele au fost trimise la București, la Cantacuzino’, a spus Mihaela Dicu, directorul instutuției .

În perioada în care această grupă va fi închisă, mai exact, timp de  trei zile, se vor relua măsurile de igienizare a spațiilor, cu o mai mare atenție pentru clasa respectivă.

Potrivit reprezentanților DSP Olt cei trei copii au o stare bună de sănatate fiind tratați la domiciliu cu Tamiflu.

Decizia de a suspecda orele de curs, din cauza virozelor și a gripei a mai fost luată , la inceputul săptămânii, pentru două clase de grupa pregatitoare de la școala George Poboran.

Până în prezent, la nivelul județului Olt, au fost confirmate 10 cazuri de gripă, dintre trei copii.

Lasă un răspuns