Căprioare otrăvite pe un teren agricol din Valea Mare

caprioareeeee

caprioareeeee Căprioare otrăvite pe un teren agricol din Valea MareDescoperire macabră pe un teren agricol din Valea Mare. Şapte căprioare moarte, unele aflate în descompunere, au fost descoperite pe un teren agricol la Valea Mare, în judeţul Olt. Poliţişti, medici veterinari, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi vânători sunt la faţa locului.

Descoperirea de la Valea Mare ar fi fost făcută de paznicii fondului de vânătoare 12 Bălteni. Aceştia au găsit câteva căprioare moarte pe un câmp agricol care aparţine societăţii agricole a fostului parlamentar Teiu Păunescu (ultima dată membru ALDE, trecut de curând în barca Pro România).

Cel mai probabil animalele au murit din cauza ingerării unui raticid folosit de administratorii terenului agricol pentru a scăpa de rozătoare. Moartea căprioarelor este însă un eveniment nedorit cu care judeţul Olt nu s-a mai confruntat, spune preşedintele AJVPS Olt, Mihai Albulescu.

 „Paznicii de vânătoare au făcut descoperirea, se caută în continuare, sunt acolo poliţişti, e Garda de Mediu, e Direcţia Sanitară Veterinară. Deocamdată au fost găsite şapte, dar e posibil să mai fie, cred eu. În ţară s-au mai întâmplat astfel de lucruri, dar la noi, nu, niciodată“, a spus şeful AJVPS.

Lasă un răspuns