Zeci de olteni au fost diagnosticați cu gripă

gripa

gripa Zeci de olteni au fost diagnosticați cu gripăÎn ultimele șapte zile au fost confirmate 43 de cazuri noi de gripă. Astfel, numărul total al oltenilor diagnosticaţi cu gripă sezonieră este în prezent de peste 50, iar cei mai afectaţi sunt copiii, majoritatea dintre ei frecventând colectivităţi de învăţământ.

Potrivit specialiştilor în sănătate publică, din totalul de 43 de cazuri confirmate săptămâna trecută ca urmare a primirii rezultatelor probelor transmise către laboratorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, 36 sunt cu virusul gripal tip B. Şase olteni au mai fost diagnosticaţi cu virusul gripal tip A, subtip H3, iar unul cu virusul gripal tip A, subtip H1.

„Pacienţii diagnosticaţi cu gripă nu erau vaccinaţi antigripal în acest sezon rece, iar peste 90% dintre aceste cazuri nu au necesitat internarea şi au primit medicaţie la domiciliu cu antivirale, oseltamivir. Cu cele 43 de cazuri înregistrate în ultima săptămână, până acum în Olt sunt confirmate 53 de cazuri, unul fiind cu virusul gripal AH1, opt cu AH3 şi 44 cu virusul gripal B”, a spus Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP.

Nu mai puţin de 29 de cazuri de gripă din cele 43 din ultima săptămână au fost înregistrate în rândul preşcolarilor, dar şi a elevilor şi tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, iar alte 14 în rândul adulţilor de peste 18 ani. Cele mai afectate sunt femeile decât bărbaţii şi, totodată, specialiştii în sănătate publică au constatat că mai multe cazuri de gripă sunt confirmate în mediul urban, unde sunt aglomerări, decât în cel rural.   

Pe lângă cazurile de gripă, săptămâna trecută în judeţul Olt s-au înregistrat şi 2.531 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 64 de internări, şi 568 de pneumonii, cu 112 internări.

Lasă un răspuns