Drumarii au fost la datorie

deszapezire

deszapezire Drumarii au fost la datorieNoaptea trecută a nins în Olt. Drumarii au dat piept cu iarna. Stratul de zăpadă  nu a pus probleme traficului de pe drumurile din județul Olt. Nu s-au întâmpinat probleme nici în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a populației.


În această dimineață, stratul de zăpadă la Slatina era de 4cm, în timp ce la Caracal de 10cm. De altfel, în această zonă , vântul a ingreunat munca drumarilor, dar nu au fost probleme deosebite. Pentru dezăpezirea drumurilor naționale s-a actionat cu peste 40 de utilaje, iar la prima ora a dimineții pe drumurile judetului se circula foarte bine.

‘La acestă oră se circulă foarte bine pe toate drumurile din județ. S-a acționat pe întreaga perioadă a codului, dar în special în zona Caracal unde a fost viscolul mai puternic, dar și pe zona Corabia. S-a acționat cu toate utilajele închiriate, respectiv 37 și cele  7 proprii, ale SDN Slatina. Și s-a împrăștiat pe întreaga perioadă a codului 575 de tone de sare’, a declarat Adrian Motorga, directorul SDN Slatina.

Pentru asigurarea vizibilității indicatorelor rutiere, drumarii au ieșit la treabă, acestea fiind curățate manual de zăpada viscolită noaptea trecută. Noaptea trecută, drumarii au acționat pe raza DRDP Craiova, pe drumurile naționale unde s-au înregistreat căderi de zăpadă și viscol.     

Și drumurile județene au fost deszăpezite. Probleme au fost pe drumurile deschise în câmp, în special în zonele Slatina- Drăgănești-Văleni- Tufeni. S-a intervenit cu 32 de utileje , în tot județul.

De dezăpezirea drumurilor județene se ocupă trei firme, ce au câștigat prin licitație un contract multianul în valoare de peste 40 de miliarde lei vechi. Pentru moment, meteorologii nu mai anunță ninsori în Olt, dar tempereturile scăzute se vor menține și în perioada următoare.

Lasă un răspuns