Se lucrează la reabilitarea străzii Basarabilor

asfaltari

asfaltari Se lucrează la reabilitarea străzii BasarabilorDe câteva zile au început lucrările la Centura Basarabilor. În acest moment se lucrează de îndepărtarea asfaltului existent și repararea porțiunilor distruse în întregime.

Drumarii  lucrează și la curățirea părților laterale ale drumului. La final se vor turna trei straturi de asfalt, de o grosime totală de 16 cm , iar ultimul va fi asfaltul pentru vehicole de mare tonaj.

„Au început lucrările pe strada Basarabilor, tronsonul dintre Banului și lacul de acumulare. Acestea constau în primă fază în reparații la sistemul de beton existent. Se vor sparge acele zone care prezintă cedări ale stratului de beton, se vor face apoi lucrări de preluare de nivel, se vor amenaja și partea de scurgere a apelor și terasamentele. Urmează turnarea a trei straturi de asfalt, ultimul de MASF (mixturi asfaltice pentru stratul de uzură), pentru a putea prelua traficul greu”, a declarat Daniel Murguleț, șef serviciu DASIP Slatina.

  Lucrările avansează, iar drumarii au putut lucra la foc continuu și datorită  faptului că, vremea le a permis.

După reabilitare, strada va face parte din ruta de ocolire a Podului Olt, care va fi închis pentru reparații capitale. Astfel, mașinile vor trece prin Slătioara și vor veni pe drumul care ocolește barajul, pentru a ajunge apoi pe strada Basarabilor, care va fi complet reabilitată. 

  În parale cu aceste lucrări, se desfășoară lucrări de lărgire a carosabilului pe strada Drăgănești, spre Parcul Industrial. În primăvară vor fi reluate și alte lucrări ce au inceput în toamnă, dar vor fi demarate și altele noi. Toate acestea fac parte din Contractul cadru care prevede asfaltarea a 100 de străzi din Slatina, în următorii trei ani. Toate aceste lucrări sunt finanțate din bugetul local și au o valoare ce se ridică la 97 de milioane de lei.

Lasă un răspuns