Centru cultural modern, la Brâncoveni

imageResize

imageResize Centru cultural modern, la Brâncoveni

Pentru edilului comunei Brâncoveni, Ion Cheroi, bunăstarea locuitorilor este prioritară.

După modernizarea și dotarea școlile și grădinițele din localitate, acum a venit rândul centrului cultural. Centru va fi unul multifuncțional cu un design inspirat din stilul brâncovenesc, pentru a pune în valoare istoria locului.

Valoarea investiției se va ridica la 2,4 milioane de lei, iar 10% din această sumă va fi alocată din bugetul local, restul fondurilor fiind alocate de Compania Națională de Investiții.  Noul centru cultural va fi amenajat pe două etaje, având o suprafață de 590 de metri pătrați. Sală de spectacole  va avea peste 150 de locuri destinate spectatorilor şi va fi la parter; tot aici vor mai fi amenajate un foaier, biblioteca comunală, un muzeu, vestiare pentru artişti, sală de depozitare, garderobă, grupuri sanitare separate pentru artiști şi spectatori. La etaj va fi o sală multifuncţională de conferinţe şi o cameră pentru sonorizare.

Amplasarea viitoarei clădiri este transpusă pe cea a prezentei clădiri, la intersecţia străzilor Constantin Brâncoveanu, faţada, cu strada Primăverii. Prin acest proiect se definitivează un centru civic comunal cu clădiri noi şi moderne cum ar fi Grădiniţa cu Program Normal, sediul Primăriei, Dispensarul Medical Uman şi Şcoala Gimnazială «Voievod Brâncoveanu». Deocamdată suntem la stadiul de proiect și sperăm să fie acceptat de Compania Națională de Investiții în luna martie, când va avea loc o selecție de proiecte. Valoarea investiției este undeva la 2,4 milioane de lei, iar 10% din această sumă va fi alocată din bugetul local, restul fondurilor fiind alocate de companie. Dacă va fi acceptat proiectul, sper ca în toamnă să înceapă și lucrările, iar într-un an îmi doresc ca toți brâncovenii să se bucure de acest nou centru cultural”, a declarat primarul Ion Cheroiu.

Anca Spiridon

Lasă un răspuns