Gripa se extinde, în Olt

cazuri gripa

cazuri gripaNumărul cazurilor de gripă s-a dublat în ultimele șapte zile în județul nostru. În acest moment avem  83 de cazuri de gripă, iar de altfel și numărul virozelor acrescut anungând la 1900 de cazuri.

Printre zecile de cazuri de gripă a fost depistat un număr de 24 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3, 58 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip B și un caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H1.

„Din cauza depistării circulației virusului gripal în colectivitatea respectivă, se va avea în vedere intensificarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin viroze, inclusiv gripa,  după cum urmează: realizarea triajului epidemiologic, zilnic, în colectivitațile scolare și preșcolare, asigurarea condițiilor de igienă personală și de colectivitate, cât și acțiuni de curățenie și dezinfecții curente ale suprafețelor. În funcție de evoluția situației epidemiologice D.S.P. Olt va impune măsuri în consecință, ce vor fi comunicate în termen util”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Olt.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, aglomerările umane și contactul cu persoanele bolnave, să ia măsuri de igienă personală, să evite consumul de alcool, cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor, să adopte ținuta vestimentară  adecvtă sezonului și să mențină la domiciliu copiii bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă rămâne vaccinarea antigripală.Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura