Bărbaţi din Olt, cercetaţi într-un dosar de autorităţile franceze

DE1E0F60 889D 4593 A247 DF8FFF40B400

DE1E0F60-889D-4593-A247-DF8FFF40B400 Bărbaţi din Olt, cercetaţi într-un dosar de autorităţile franceze

Miercuri, au avut loc 16 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunile de furt calificat, tăinuire și spălare a banilor. Oltul s-a numărat printre judeţele în care au avut loc acţiunile oamenilor legii.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, au descins la şapte adrese din municipiile Slatina şi Caracal, în baza a două ordine europene de anchetă, emise de autoritățile franceze.

Potrivit unui comunicat remis, azi, în baza cooperării dintre procurorii DIICOT şi autorităţile franceze, s-au efectuat cercetări cu privire la o grupare infracţională care, în luna februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi în dauna SNCF Franţa, cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

 „Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare și valorificare a metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reușit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone”, spun procurorii DIICOT.

În urma percheziţiilor de miercuri, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 40.000 de lei, 1.860 de euro, trei motoare de ambarcațiuni și mai multe bancnote contrafăcute dar şi bijuterii.

La acţiunea din România, alături de procurorii DIICOT, la coordonare, a participat şi un judecător de instrucţie francez, iar la activităţile desfăşurate au asistat şi trei anchetatori ai Jandarmeriei Naţionale Franceze şi un specialist al AP FURTUM din cadrul Agenţiei Uniunii Europene de cooperare în materie de aplicare a legii, care a oferit sprijin prin intermediul biroului mobil.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu.

Anca Spiridon

Lasă un răspuns