MOȚ:’Directorilor le e lene să facă solicitări’

produseeeeeeeeeee gradinitaaaaaaaa

produseeeeeeeeeee_gradinitaaaaaaaa MOȚ:’Directorilor le e lene să facă solicitări’Pentru unii administratori ai unităților de invățământ este mult mai ușor să ceară părinților să cumpere unele produse, decât să facă ei referate către primărie. În condițiile în care părinții sunt efectiv “căpușați” , bani alocați de municipalitate nu sunt cheltuiți. Aceasta este realitatea din grădinițele și școlile din Slatina. Edilul Emil Moț le cere directorilor să nu le mai fie lene să facă achiziții.

În România învățământul este gratuit, cel puțin pe hârtie. În realitate părinții suportă achiziționarea unor materiale de funcționare. Lunar sau la început de an școlar fiecare părinte primește o listă pentru cumpărături. Pe lângă creioane, caiete și alte rechizite trebuie cumpărate materiale de curățenie, mochete sau draperii.

Pe grupurile de socializarea a  părinților zilnic sunt postate mesaje cu noi lucruri ce trebuie urgent cumpărate. De la săpun lichid și hârtie igienică, părinții trebuie să cumpere table inteligente, perdele și mochete, imprimante și dulapuri.

 Lunar fiecare părinte știe că trebuie să cotizeze la grădiniță sau la școală.

Pentru a stopa acest fenoment ce s-a extins de la creșă și grădiniță, de la școală și liceu, primarul Emil Moț a dat asigurări că acestea sunt achiziționate de către municipalitate

„De când am preluat noi conducerea Primăriei Slatina, de când am introdus paza în şcoli, am asigurat absolut tuturor grădiniţelor din Slatina aceste lucruri. Chiar anul trecut am avut o discuţie cu domnul viceprimar Gigi Vîlceleanu şi l-am rugat să meargă în fiecare grădiniţă şi să le transmită cadrelor didactice, directorilor, administratorilor să nu mai ceară părinţilor să le aducă aceste şerveţele, săpun lichid, hârtie igienică, pentru că noi le asigurăm. Aceeaşi situaţie este şi la creşe. Avem bugetele grădiniţelor. Pentru că unor oameni, unor administratori, unor directori le e lene să facă solicitări, sau să facă proceduri de achiziţie, nu înseamnă că noi, Primăria Slatina, de atâţia ani nu le asigurăm aceste lucruri”, a declarat Emil Moț.

 Edilul Emil Moț a dat demonstrat că acolo unde s-au solicita bani pentru servicii și achiziții s-au alocat. Astfel că, părinții nu au fost nevoiti să cumpere lenjerii de pat pentru creșă, monitoare la școli sau să asigure paza copiilor.

„La GPP Nr. 3, spre exemplu, avem aşa: 4.500 lei – prosoape hârtie rolă, 9.000 lei – hârtie igienică, 3.120 lei – săpun lichid. Cum poate cineva să spună că Primăria Slatina nu asigură aceste lucruri pentru copilaşii noştri din Slatina? Saltele, lenjerii, pilote, toate aceste lucruri sunt asigurate de Primăria municipiului Slatina. Mulţi dintre banii alocaţi se întorc, la sfârşitul anului, în bugetul primăriei pentru că nu sunt în stare să-i cheltuie, pentru că administratorii sunt leneşi sau le e lene să facă referate de achiziţie”, a dat exemplu primarul.

Totodata, edilul a subliniat că au existat și situații unde solicitările nu au fost aprobate în întregime. În special acolo unde achiziția a depășit cu mult necesarul. Anual, primăria a investit în unitățile de învățământ din oraș, atât ca investiții în infrastructura școlară, cât și pentru asigurarea activității.

Lasă un răspuns