Programul-pilot privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi

BUGET FINANTE 2020

BUGET_FINANTE_2020 Programul-pilot privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și eleviComisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a extins programul-pilot privind acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi.

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară și piaţă de capital a avizat favorabil,  în ședinta de marți, 18 februarie a.c., proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2020, care prevede aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat (L62/2020).
Membrii comisiei au votat un amendament prin care a fost eliminată restricţia de aplicare a acestui Program-pilot la 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, considerându-se că este o prevedere discriminatorie faţă de ceilalţi copii înscrişi în acelaşi sistem de învăţământ.
Conform amendamentului aprobat, suplimentul alimentar, în limită a 10 lei pe zi, pentru fiecare beneficiar, se va acorda tuturor preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Lasă un răspuns