Un ou pe zi, pentru o inimă bună! Specialiștii lămuresc misterul colesterolului și de ce nu trebuie să renunțați la ouă

Ați auzit de multe ori povești cum că nu ar fi bine să mâncăm decât un număr de ouă pe parcursul unei săptămâni, că nu e bine marți, nu e bine, duminică, și tot felul de legende rurale sau urbane.

Nici nu mai știi uneori ce e bine și ce e rău, dacă să te înfigi în oul din frigider sau te uiți cu jind la el și să-ți faci semn în calendar.

Ei bine, iată că misterul a fost lămurit. Nu am aflat cine a fost înainte, oul sau găina, dar am aflat următoarele: în urma unui nou studiu s-a ajuns la concluzia că un consum zilnic de ouă nu duce la o creştere semnificativă a colesterolului şi nici la apariţia bolilor cardiovasculare. Ba mai mult, un expert a menţionat pentru Healthline că, pentru multe persoane, este chiar indicat să consume câte un ou pe zi, dar să nu exagereze şi să le consume în exces în omlete sau la micul dejun.

Lasă un răspuns