Mărțișoare, punte între două țări

martisoare

martisoare Mărțișoare, punte între două țăriIon Iagăru, preotul de la biserica de lemn din curtea Spitalului Municipal Caracal, se implică şi în luna mărțișorului într-o nouă campanie umanitară.

Dacă în anii precedeneţi, din banii strânşi din vânzarea de mărţişoare, unele dintre ele unicat, cum au fost cele de anul trecut – borcane cu dulceaţă de papaya cu aur comestibil, au fost donate sau modernizate mai multe secţii ale unităţii medicale caracalene, în 2020 fondurile strânse sunt donate unui centru cultural din Bulgaria.

Este ediţia a şasea a Târgului Caritabil de 1 Martie organizat de părintele Iagăru, iar recent acesta s-a întors din Bulgaria, de unde s-a întors cu sute de mărţişoare realizate de copii, părinţi şi bunici din zona Vidin. Suma de bani strânsă va fi donată apoi Centrului Cultural Român Vidin, spune preotul paroh de la Biserica „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”.  

„Ne-am întors din Bulgaria şi vă pot oferi o ştire senzaţională! La ediţia a şasea a Târgului Caritabil de 1 Martie din acest an organizat de biserica noastră vă asteptăm cu mărţişoare confecţionate de copii, părinţi şi bunici din zona Vidinului: Vidin, Kutovo, Kapitanovtsi, Major Uzunovo, Dunavtsi şi Vrav. Fondurile obţinute din vânzarea acestor mărţişoare vor fi donate prin Centrul Cultural Român din Vidin. Mărțișoarele devin, astfel, nu doar un simbol al primăverii, ci și un simbol al generozității și solidarității dintre oameni”, a transmis Ion Iagăru pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns