Medicul Cătălin Dudu de la Spitalul Slatina: „când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”

FA8F838A 4ACC 48D5 8DE7 29615222DCAC

FA8F838A-4ACC-48D5-8DE7-29615222DCAC Medicul Cătălin Dudu de la Spitalul Slatina: „când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”

În ultima perioadă, coronavirusul a băgat spaima în toată lume. De la un capăt la altul, numai despre acent nou virus se discută.

Medicul Cătălin Dudu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, consideră că „nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii” şi „când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, chirurgul a făcut o declarație înfricoșătoare în care subliniază faptul că în caz de epidemie „fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că deocamdată nu au fost achiziţionate materiale de protecţie împotriva virusului.

Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul, o să fie vai de noi…Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul. Oricum să nu ne panicăm ‘avem locuri suficiente pentru carantină’ şi acum văd că au dreptate…Câţi oameni fără casă să fie afectaţi???? Este trist şi îngrijorător ce se întamplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent. Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii ăia pe care îi hulim şi acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condiţiile unei lipse totale de mijloace de protecţie. Sper ca domnul ministru să includă prin OUG şi coronavirusul pe lista programelor naţionale că poate spitalele private sunt mai bine organizate şi dotate. Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine.Dovadă mai mare de amatorism decât să izolezi la domiciliu treo fete care vin dintr-o regiune afectată de coronavirus şi să nu te intereseze deloc de ceilalţi pasageri cu care fetele au intrat în contact într-un spaţiu închis, nu cred că există decât poate aia în care, dacă informaţia e corectă: au îmbarcat pasagerii ce trebuiau să plece spre Italia şi după au realizat că poate ar fi bine să dezinfecteze aeronava preventiv şi i-au debarcat. Bine că sunt medici în aeroport să trieze pasagerii, dar îmi spune şi mie cineva cum recunoşti un om infectat fără simptome? Numai la noi se poate aşa o performanţă. Bine că avem biserici la toate colţurile de stradă că o să avem nevoie. Singura veste mai bună este că virusul ăsta deşi se răspândeşte uşor, statistic nu este chiar atât de mortal pe cât de înspăimântător.” , a scris medicul Dudu în postare.

Lasă un răspuns