SJU Slatina, pregătiri în lupta cu virușii

SJU Slatina secii inchise

sju_slatina SJU Slatina, pregătiri în lupta cu virușiiSpitalul de Urgență din Slatina se pregătește pentru o eventuală ‘confruntare’ cu Coronavirusul și nu numai.

În acest moment, în care mai mulți conaționali stabiliți în Italia se întorc în țară, managerii spitalelor se pregătesc pentru apariția unor cazuri de imbolnăviri.

S-a făcut aprovizionarea SJU Slatina cu măști FFP3 – 300 buc, combinezon protecție complet – 200 buc, ochelari protecție facială – 200 buc, mănuși highriskprotection cu manșetă lungă – 200 buc, măști UF simple – 30000 buc, termometre cu infraroșu – 4 buc. Și la capitolul substanțe antisptice și dezinfectate s-a făcut stocul necesar.

Potrivit managerului SJU Slatina, Cătălin Rotea:’nu există în acest moment lipsuri în aprovizionarea cu produse biocide. SPIAAM a transmis operativ către UPU, Boli Infecțioase, Pediatrie, toate actualizările apărute la definițiile de caz privind infecțiile cu Coronavirus Covid-19, precum și lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă. SPIAAM a efectuat un instructaj privind măsurile practice necesar a fi respectate la nivelul UPU: s-a identificat un spațiu cu destinația de izolare a cazului suspect, s-a asigurat dotarea permanentă a  acestui spațiu cu materiale sanitare necesare izolării de urgență cât și cu produse biocide, s-a stabilit componenţa echipei care va veni în contact cu cazul, s-au stabilit pașii obligatorii ce trebuie urmați de la apariția unui eventual caz suspect până la preluarea acestuia de către mijlocul de transport specializat în vederea transportului către unitățile sanitare desemnate în gestionarea cazurilor inițiale.’

Medicii ne sfătuiesc să respectăm cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități, acolo unde este cazul, de a solicita și acorda asistență medicală la domiciliu, fără prezentarea la unitățile medicale în cazul modificării stării de sănătate apărută în perioada de autoizolare sau carantină.

Lasă un răspuns