15 dascăli și elevi în carantină, în Corabia

cuza corabia

cuza corabiaCu fiecare concetățen care se întoarce de la muncă sau din vacanță din Italia produce teamă în jur. Oamenilor le este frică de coronavirus, mai ales că nici până la acestă dată nu există un vaccin impotriva lui.

Același lucru s-a întămplat și la două licee corăbiene, A.I. Cuza și Danubius, unde 15 cadre didactice și elevi s-au întors recent dintr-o acţiune organizată de fostul inspector şcolar general-adjunct din cadrul IŞJ Olt, Florica Grecu, în cadrul unui program de dezvoltare a resursei umane. Acest program a avut loc la Veneto, iar la intoarcerea in țară, în aeroport nimeni nu i-a terstat sau chestionat. Mai mult, un singur profesor ar fi completat în aeroportul Otopeni formularul special, declarând de unde vine şi unde urmează să ajungă.

Profesorii au luat decizia de a anunța medicul de familie și conducerea ISJ Olt. Aceștia au intrat în carantină la domiciliu. 

 „Noi am dat dovadă de spirit civic şi am rămas acasă. Pur şi simplu nu ni s-a luat nicio declaraţie, am citit hârtia care era în aeroport şi ne-am adresat medicului de familie. N-am vrut nicio clipă să ne ducem la şcoală. (…) În aeroport ne-au spus că doar dacă prezentăm simptome (n.r. – se impugn măsuri de carantină), şi noi asta facem, rămânem la domiciliu, pe stradă noi nu mai ieşim, aceste 14 zile, şi aşteptăm din punct de vedere tehnic să vedem ce facem, intrăm în concediu medical, sau…“, a spus Florica Grecu, unul dintre cadrele didactice întoarse din Italia.

 Direcţia de Sănătate Publică ar urma să vină cu precizări pe această temă, ca de altfel și despre zecile de olteni care se întorc zilnica acasă din Italia. Dar se pare că aceste detalii, cât și informații esențiale pentru cetățeni întârzie să vină din partea reprezentanților DSP Olt. Ba mai mult, luni, Prefectura a solicitat deschiderea unei linii telefonice pentru cetățeni la DSP Olt, dar se pare că la acest număr nu răspunde nimeni.

La nivel național, DSU a stabilit infiintare unei telefon verde pentru populatie, care va face legătura intre catățeni și fiecare direcție județeană.

Mai mult, s-a decis ca în cazul în care o persoană nu declară că poate fi suspect de coronavirus, să i se  deschidă un dosar penal.  

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura