Consiliul Județean se împrumută pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene

CJ OLT se imprumuta

CJ_OLT_se_imprumuta Consiliul Județean se împrumută pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europeneConsiliul Judeţean Olt se va împrumuta anul acesta pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, care sunt în derulare. Valoare împrumutului este de 20 milioane lei și se întinde pentru o perioadă de 10 ani din care are o perioadă de graţie de până la trei ani şi o perioadă de rambursare de până la şapte ani.

„Avem foarte multe proiecte în acest an pe fonduri europene, care vor fi în derulare şi încercăm să asigurăm aceşti bani din împrumut pentru ca acele proiecte să nu se blocheze, să nu aşteptăm până ne vin sumele de la Bucureşti”, a spus pe marginea acestui subiect preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Șeful CJ Olt a mai spus că în trecut a mai existat un asemenea împrumut şi în exerciţiul financiar trecut al Uniunii Europene. „Am vrut să asigurăm cofinanţarea proiectelor și altă soluție nu am găsit”, a mai spus Oprescu. Acesta este în continuare supărat pe faptul că anul acesta bugetul Consiliului Județean a fost… ciuntit cu aproape 61 milioane lei. 

Lasă un răspuns