Volumul “Graffiti” de Cristi Nedelcu, lansat la Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu”

1450A49B 420C 47FA 986F FA23877FB608

1450A49B-420C-47FA-986F-FA23877FB608 Volumul “Graffiti” de  Cristi Nedelcu, lansat la Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu”

Biblioteca Județeană ”Ion Minulescu” Slatina a găzduit joi lansarea volumului ”Graffiti” de  Cristi Nedelcu. Autorul este craiovean, născut în anul 1969, de meserie  jurnalist, iar în timpul liber se ocupă de scris și de blogul personal.  

Volumul scris de acesta pornește de la mai multe graffiti fotografiate pe ziduri. ”Tot ce este interzis este palpitant”, ”Adevărul nu mulți și-l pot permite”, ”Citește cărți, nu citate” sunt doar câteva dintre punctele de pornire într-o adevărată incursiune în partea nevăzută a unui oraș, cea a întâmplărilor, a poveștilor de dragoste, a trădărilor și a lacrimilor, într-un cuvânt a vieții care palpită și care ades lasă urme pe clădiri și pe străzi.

Autorul mărturisea ” Clădirile, străzile, gangurile sau piețele sunt tot atâtea locuri unde încep sau se termină întâmplări, fără ca locuitorii să știe că, poate, aceleași lucruri le-au trăit și alții înaintea lor și aceste lucruri au lăsat urme”.  

Despre povestirile care alcătuiesc volumul, Doina Ruști spune: ”Scrise cu talent, într-un stil fermecător, textele sale aduc o viziune complexă și personaje care nu se uită. ”, iar Xenia Negrea, cea care semnează și prefața volumului scrie ” Autorul ne arată alt drum, al jocului de-a povestea, al seducătorului ”cum ar fi dacă?”. (…) Scriitorul ne arată cum putem deschide această fereastră a reveriei, a bucuriei sensului, vieții, fereastra către poveștile lumii”.

Nu doar povestirile, ci și fotografiile din volum sunt realizate de Cristi Nedelcu. Excepție face o singură fotografie, cea care reprezintă lucrarea Iuliei Șchiopu, și care a fost elementul de pornire al povestirii ”Păpușa care face păpuși”.

Prima lansare a volumului “Graffiti” a fost joi la Slatina. Mulțumesc lui Dumitru Sârghie pentru sprijin și tuturor celor prezenți. Și sper ca cititorii să redescopere altfel orașul după ce vor citi povestirile. Vinei de la la ora 16:30 vă aștept la lansarea de la Craiova din foaierul Teatrului Național.” a declarat autorul.

Lasă un răspuns