DGASPC Olt intră în reorganizare

dgaspc olt

dgaspc_olt DGASPC Olt intră în reorganizare După ce DGASPC Olt a primit un buget cu mult mai mic decât anul trecut și foarte mic comparativ cu nevoile , CJ Olt a decis să reorganizeze instituția. Serviciile din cadrul DGASPC for fi  restructurate de Consiliul Judeţean Olt, astfel încât banii să ajungă, dar și să asigure servicii sociale conforme cu noile norme impuse de Ministerul Muncii.

Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară de joi, 27 februarie, un proiect de hotărâre privind reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt. Președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a ținut însă să precizeze că nu este vorba de o restructurare de personal.

Șeful admistrației județene a explicat și de ce se impune această măsură.

„Am hotărât să facem această restructurare și din cauza lipsei de fonduri, dar și să ne încadrăm pe noile norme de acces la banii publici pentru serviciile sociale.  Nu vor fi reduceri de personal. Avem reduceri ale posturilor libere și, în același timp, este o reorganizare a serviciilor actuale, astfel încât să fim mai eficienți și, așa cum am mai spus, să ne încadrăm în noile norme de a avea acces la acești bani. Este vorba, de fapt, de decontarea serviciilor pe care o face Ministerul Muncii. Vorbim de câteva zeci de posturi neocupate, până într-o sută ”, a declarat Marius Oprescu.

Anul acesta Oltul a pierdut 61 de milioane de lei, lucru ce a afectat bugetul de fincționare al Protecției Copilului. Această instituție are probleme atât cu banii de funcționare, cât și cu unele investiții.

Lasă un răspuns