Dincă și Risipițeanu rămân după gratii

dinca risipiteanu

dinca_risipiteanu Dincă și Risipițeanu rămân după gratiiGheorghe Dincă şi a complicelui său, Ştefan Risipiţeanu, s-au aflat din nou vineri, 28 februarie, în fața magistraţilor Tribunalului Olt, care au verificat măsura arestului preventiv. Judecătorii au decis menţinerea acestei măsuri în privinţa celor doi inculpaţi.

Risipiţeanu ceruse înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, însă solicitarea inculpatului a fost respinsă de judecătorii olteni care în privinţa sa, dar şi a lui Dincă, au constatat legalitatea şi au menţinut măsura arestării. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore.

Caracaleanul Gheorghe Dincă şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a ajuns la Tribunalul Olt.

Dincă este acuzat de opt fapte după ce le-a ucis în locuinţa sa pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

 În dosarul „Caracal”, potrivit procurorilor DIICOT, au fost dispuse şi disjungeri, însă sunt continuate şi cercetări „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Luiza şi Alexandra sunt cele două tinere care au fost răpite şi ucise de Dincă, trecând prin chinuri groaznice.

De la jumătatea lunii ianuarie, Gheorghe Dincă şi Risipiţeanu se află în spatele gratiilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, fiind transferaţi aici din Arestul Poliţiei Olt, anterior ambii aflându-se încarceraţi în Arestul Poliţiei Capitalei.

Lasă un răspuns