Social –democrații olteni susțin Campania PES

pes actives psd

pes_actives_psd Social –democrații olteni susțin Campania PESAstăzi, 29 februarie, președintele PSD Olt, Marius Oprescu, și membrii Biroului Permanent Județean au semnat petiția pentru un Salariu Minim European.

Acestă petiție a fost lansată de PES Activists România. Campania demarată la nivelul județului Olt sub coordonarea PES Activists Olt, arată că Salariul Minim European reprezintă una dintre soluțiile de a reduce decalajele între cetățenii europeni. Astfel se va permite accesul la oportunități egale și promovând standarde minime europene.

Inițiatorii campaniei susțin că:’ putem crea Europa socială și transforma Uniunea Europeană într-un simbol al dezvoltării și bunăstării la nivel global.’

Din 28 de state ale UE, în 22 salariul minim este stabilit prin lege. Dar discrepanțele sunt foarte mari. O astfel de decizie la nivel european este cea mai bună soluție pentru a reduce decalajele între cetățenii UE.

Standardul de salariu minim pe care îl promovează Comisia este de 60% din salariul mediu brut la nivelul fiecărei țări. În România, aplicarea unei astfel de măsuri astăzi ar însemna că salariul minim brut să fie de 3.257 lei, adică 1.916 lei net (400 euro).

Petiția, inițiată la nivel național de PES Activists România, și susținută de PSD, va fi depusă la Parlamentul European în conformitate cu articolul 227 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

PES ACTIVISTS ROMÂNIA este rețeaua activiștilor Partidul Socialiștilor Europeni de la noi și a inițiat petiția: „Pentru oportunități egale în Uniunea Europeană: un salariu minim european!” 

Puteți semna petiția aici: https://petitieonline.ro/petitie/20417144

Lasă un răspuns