Primul român cu coronavirus este considerat oficial vindecat: ‘Poate fi externat’

coronavirus spital pacient

coronavirus-spital-pacient Primul român cu coronavirus este considerat oficial vindecat: 'Poate fi externat'Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase “prof. Dr. Matei Balș” a fost retestat pentru noul coronavirus.

Rezultatul testului este negativ, anunţă grupul de comunicare strategică înfiinţat de Guvern.

“Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat”, transmite Guvernul.

 

“Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie. Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

Până astăzi, 29 februarie, la nivel național, în 3 dintre cele 5 centre de testare, au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

Analizele au fost efectuate în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca. Dintre acestea, după cum am făcut public deja până la acest moment, 3 au ieșit pozitive. Restul de 348 fiind negative”, se mai arată într-un comunicat oficial.

Lasă un răspuns