Echipamente noi la Secția Neonatologie – Slatina

Donație anonimă! Bebelușii care ajung pe Secția de Neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina sunt norocoși. Nu numai că echipa de specialiști este una implicată și oricând pregătită să intervină, vorbim și despre o secție medicală, una fără concurență în regiune de Sud Vest Oltenia. Echipamentele au venit zilele acestea, odată cu 8 Martie, un cadou minunat pentru sutele de mămici care ajung cu bebelușii pe această secție.

La sfârșitul anului 2019 medicul Lucica Alex, șef neonatologie SJU Slatina  a fost contactată de reprezentantul unei firme private din localitate care s-a oferit să sponsorizeze secția cu echipamente medicale în valoare de aproximativ  12.000 de euro, cerând în acest sens o lista cu ceea ce este nevoie. Un lucru îmbucurător și de apreciat, fapt pentru care medicul șef nu a stat prea mult pe gânduri și a început documetarea în acest sens cu privire la aparatura medicală necesară dar și prețurile pe care le au astfel încât să se poată încadra în suma de bani și să solicite achiziționarea unor echipamente în ordine prioritară. Astfel, după mai multe zile de documentare a  fost făcută o lista în ordinea importanței.

„Având în vedere faptul că Terapia Intensivă Neonatală este aglomerată cu cele 10 linii de terapie amplasate lângă pereții pe care avem montate rampele cu gaze medicale, am considerat necesar să achiziționăm o consolă de gaze medicale suspendată de tavan astfel încât să putem monta rampe medicale și în dreptul ferestrelor. Astfel prima pe lista mea, a fost această consolă care a și fost montata în zilele trecute și după dezinfecție, a devenit operațională. Am reușit astfel ergonomizarea spațiului prin posibilitatea exploatării spațiului din dreptul ferestrelor, echipamentele fiind conectate la această consolă. Sponsorul nostru a achiziționat toată lista propusă, pe care am mai adăugat 2 pulsoximetre și un aparat de susținere respiratorie noninvazivă. Menționez că sponsorul nostru a refuzat să îi publicăm numele întrucât nu a făcut acest gest pentru publicitate ci pentru ca nou născuți noștrii să fie cat mai bine tratați și să beneficieze de dotări de ultima generație. În numele meu, al colegilor, al nou-născuților și părinților, adresăm mulțumiri sponsorului secției noastre căruia îi dorim mult succes în afaceri”, a declarant pentru Gazeta Publică, medicul Lucica Alexe șef neonatologie Spitalul Județean de Urgență Slatina.  Sponsorul care s-a implicat în acest minunat proiect nu a dorit să facă public gestul său, dar nu putem spune că nu este un act de onoare, o normalitate, un exemplu care ar trebui urmat de cât mai mulți dintre semenii noștri.  Pentru astfel de oameni nu putem avea decât admiraţie şi respect! Încă o dată ne înclinăm în fata generozităţii acestor suflete mari şi îi asigurăm de respectul tuturor cititorilor noştri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura