Românii fac cozi kilometrice la Vama Nădlac II, să intre în țară. 50 de minute de așteptare

Cozi-vama
Cozi-vama Românii fac cozi kilometrice la Vama Nădlac II, să intre în țară. 50 de minute de așteptare

Persoanele care vor să intre în țară prin Vama Nădlac II au de așteptat, marți seara, aproximativ 50 de minute. În punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria și România se circulă pe 3 benzi, iar formalitățile durează mai mult, pentru că trebuie să completeze formularul privind COVID-19.

Imaginile surprinse de camere de pe site-ul Poliției de Frontieră arată zeci de mașini care așteaptă la rând să intre în țară, prin punctul de trecere de la Nădlac II.

„În momentul de față timpul de așteptare este de aproximativ 45-50 de minute pe sensul de intrare în țară. În aceeași dată, anul trecut au intrat în țară aproximativ 14.000 de persoane, iar în momentul de față sunt aproximativ 11.000 de persoane. Timpii de așteptare se datorează controalelor suplimentare care se efectuează la intrare. Este vorba despre chestionare și despre întrebările la care trebuie să răspundă. Vă dați seama că dacă într-un autoturism sunt mai multe persoane sunt întrebate de unde vin, tocmai pentru a stabili dacă vin din zona de risc”, a declarat, marți seara, pentru MEDIAFAX, Filip Matei, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

În Vama Nădlac II se intră în țară pe trei artere rutiere.

(sursa: Mediafax)

Lasă un răspuns