Anunț – Prefectura Olt

Prefectura-Olt-2020
Prefectura-Olt-2020 Anunț - Prefectura Olt

În contextul aplicării măsurii necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiei cu noul COVID -19, autorităţile naţionale cu responsabilităţi în gestionarea acestui tip de eveniment, au adus la cunostinţă publică măsurile aplicate şi sancţiunile la care sunt supuşi cetăţenii in situaţia nerespectării regimului de izolare la domiciuliu.

       În acest sens, la nivelul Judeţului Olt, autoritaţiile competente în aplicarea sancţiunilor au dispus:

      – la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost înregistrate 4 dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu;

     – la nivelul Serviciului de Control în Sănătate Publică Olt s-au aplicat 3 avertismente şi 3 amenzi contravenţionale, conform H.G. 857/2011, persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID -19.

       În vederea prevenirii răspândirii noului Coronavirus, revenim cu rugămintea, pentru cetăţenii aflaţi în izolare la domiciliu, să respecte măsurile dispuse de către autorităţi.

Cu deosebită consideraţie,        

P R E F E C T,

Florin Constantin HOMOREAN

Lasă un răspuns