În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără teste de detectare a COVID-19

MINISTRUL-SANATATII-2020-martie
MINISTRUL-SANATATII-2020-martie În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără teste de detectare a COVID-19

Ministerul Sănătăţii informează că a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19 şi că în acest moment nu există pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului.

“În cele 7 centre din ţară (2 în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Constanţa şi Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârşitul săptămânii, când vor sosi şi celelalte teste care au fost deja comandate. Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecţioase, începând cu data de 11 martie 2020 şi vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile. În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naţionale, prin Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti, a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente”, precizează un comunicat transmis de către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, în acest moment, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Matei Balş” din Bucureşti există în stoc 300 de teste, iar miercuri urmează să ajungă şi celelalte 3.000 comandate din timp. AGERPRES 

Lasă un răspuns