Un nou focar de pestă porcină în Olt

pesta
pesta Un nou focar de pestă porcină în Olt

De  mai bine de doi ani crescătorii de porci  de se luptă cu pesta porcină africană. Mulți au renunțat să mai crească suine, dar cu toate acestea săptămânal mai apare câte un focar. Ultimul a fost descoperit la Șopârlița.

Pesta porcină continuă să se extindă. Chiar dacă numărul porcilor afectați nu mai este atât de mare comparativi cu lunile trecut, acest virus nu a fost eliminat. În acest moment medicii veterinari au mai descoperit un nou focar la Șopârlița, în gospodăria unui localnic. Doi dintre cei patru porci au fost găsiți morți, iar în urma testelor s-a descoperit că erau infectați cu virusul pestei porcine.

A fost confirmat de către Institutul  de Diagnostic și Sănătate Animală încă un focar de pestă africană la porcii din gospodăria unui localnic din Șopârlița’, a declarat Venera Popa, purtător de cuvânt DSVSA Olt.

 Inspectorii DASVS au institui noi zone de supraveghere . Acestea vizează atât localități, cât și fonduri de vânătoare.

Potrivit DSVSA Olt, localitățile care intră în zona de restricție este Pârșcoveni și FV Pârșcoveni, iar în zona de supraveghere  intră localitățile Pârșcoveni, Șopârlița, Bârza, Dobrun, Voineasa, Osica de Sus, Osica de Jos, Fălcoiu, Brâncoveni, Piatra Olt, FV Milcov, FV Voineasa, FV Dobrun și FV Bercica.

În acest moment a fost stins focarul de pestă porcină africană de la Curtișoara.

 În ultima perioadă au apărut informații cum că, ministerul Agriculturii va interzice comercializarea porcilor crescuți în gospodării. Această măsură vine după ce anul trecut s-a decis ca în gospodării să nu se crească mai mult de cinci suine. Măsurile au fost luate pentru a elimina răspândirea pestei porcine africane.

Lasă un răspuns