Primarii cu ochii pe oltenii veniți acasă

poza-primariiiii-izolati
poza-primariiiii-izolati Primarii cu ochii pe oltenii veniți acasă

La Dobrosloveni, primarul a luat măsuri drastice de prevenirea răspândirii virusului chinezesc. În localitate, ca de altfel, în toate comunele din județ, sunt foste mulți localnici care s-au întors din Italia sau din alte zone afectate de COVID 19. Primarul Gheorghe Tudorașcu  încearcă să îi țină în izolare pe cei care se întorc acasă de frica coronavirusului. Majoritatea sunt veniți din Italia, țara afectată în totalitate de COVID-19.

‘Am oameni care mă informează  despre cei care vin din Italia. Am avut și o fată măritată în Fărcașele, care a venit din Italia și tras la mama ei. Acum este în izolare. Am anunțat DSP pentru fiecare caz. Sunt în izolare iar asistentul medical îi supraveghează. Noi ne asigurăm că au tot ce le trebuie. Lasă în gard lista și noi le cumpărăm. Trebuie să înțeleagă că este bine să stea izolați 14 zile, decât să îmbolnăvească tot satul’, a spus primarul Gheorghe Tudorașcu.

Edilul se așteaptă ca numărul izolaților la domiciliu să crească, în condițiile în care la graniță sunt cozi, iar părinții își așteaptă copiii acasă.

‘Ne așteptăm ca numărul celor izolați să crească, fiindcă sunt mulți plecați în străinătate și au anunțat că vin acasă. Nu sunt doar din Italia, ci și din Spania’, a  completat edilul.

Izolați la domiciliu și în Șerbănești

 În izolare la domicilu este și o femei din Șerbănești. Acesta a lucrat în Italia, dar deja se întorsese în România, a făcut o scurtă vizită în Italia pentru a viza anumite documente. La revenire nu s-a autoizolat, DSP impunând măsura la patru zile. În două instituţii angajaţii se tem pentru sănătatea lor.
Primarul localităţii, Titi Peligrad, spune că a fost contactat de Direcţia de Sănătate Publică ieri, pentru a vedea unde se află femeia şi a se asigura că se va autoizola la domiciliu. Timp de patru zile, însă, femeia şi-a văzut liniştită de treburi. Mai mult, soţul ei este angajat al Primăriei Şerbăneşti şi a venit la lucru. Îngrijoraţi sunt şi colegii de lucru ai fiicei femeii, fata fiind angajată la Consiliul Judeţean Olt. Deşi femeia spune că nu s-a întâlnit în această perioadă cu rudele, puţini sunt cei care se mai încred în spusele ei.

„Venise de duminică, pe 8 martie, a fost să vizeze şomajul, şi nu ne-a spus. Eu am aflat ieri, de la colegi, că dacă ştiam, îi spuneam să stea în izolare la domiciliu. Am vorbit cu DSP-ul, vine dintr-o zonă care n-a fost de risc, din Sardinia, poate acum este, dar pe 8, nu. A venit cu avionul, spune că a dat declaraţie, tot, că vine din Italia, şi i s-a spus – mergeţi acasă! Aşa m-a informat. Cred că prin Craiova a venit. A zis că a venit cu avionul. I-am spus – mă, poate ai intrat în contact cu cineva din avion, poate… Şi mi-a spus – nu, că au fost doar jumate (n.r. – din capacitatea aeronavei) şi s-au îmbarcat direct din Sardinia. Asta mi-a spus“, a declarat primarul comunei Şerbăneşti.

În perioada 8-21 femeia, dar şi soţul şi soacra acesteia, ar trebui să stea în izolare.


 În acest moment numărul persoanelor aflate în carantină a crescut de la 4 la 36, iar în izolare la domiciliu sunt peste 450 de persoane. Autoritățile se așteaptă ca numărul acestora să crească, în condițiile în care în ultimele 48 de ore în țară au intrat mii de români veniți în mare parte din Italia.

Lasă un răspuns