Siminica Mirea:’România merită un Guvern adevărat’

siminica-mirea
siminica-mirea Siminica Mirea:’România merită un Guvern adevărat’

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, 12 martie,  de la ora 16:00. Înaintea ședinței de plen se conturase deja o majoritate care să asigure învestirea Guvernului Cîțu, după ce PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea Guvernului, astfel încât să poată gestiona criză un guvern plin

Dar de data acesta ‘bomba ’ a venit din partea celui pentru  care liberalii  au girat, Florin Cîțu.  Acesta și-a depus mandatul, efectiv înainte de a ajunge premier.

Aceste lucruri se întâmplă în situația în care România traversează o pandemie mondială, și este la un pas de o nouă criză economică.

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, ca de altfel și alți oameni politici, indiferent de partid, au taxat decizia lui Cîțu.

Senatorul e Olt a subliniat faptul că România nu avea nevoie în aceste momente și de o criză politico-economică.

‘România se află într-o perioadă vulnerabilă.În astfel de momente avem nevoie de un guvern cu puteri depline. Este impardonabil ca un premier, desemnat şi girat de preşedintele Iohannis, printr-o postare, să ne anunţe de măreaţa decizie de a-şi depune mandatul de premier desemnat. Un gest foarte grav, o lipsă mare de responsabilitate, o adevărată jignire la adresa tuturor românilor, care aşteptau ca, de astăzi, să aibă un guvern legitim, cu puteri depline.Să renunţi, cu mai puţin de 20 de minute înainte de şedinţa unde ai fi avut şanse… este de neconceput.Soarta românilor pare un joc de cărţi pentru preşedinte, pentru şefii liberalilor’, a declarat Siminica Mirea, senator PSD Olt.

Acum  decizia se întoarce la președintele Klaus Iohannis, care în acest week-end trebuie să reia consultările cu partidele politice.   

Senatorul de Olt subliniază faptul că România are nevoie de stabilitate și de un guvern responsabil.

‘România trece printr-o perioadă tensionată, provocată de ameninţarea cu coronavirus. Cetăţenii stau pe un butoi cu pulbere. Se bat pe produse alimentare în supermarketuri, însă nimic din toate acestea nu contează pentru PNL. Au chef de joacă. O joacă ce ne costă şi ne va costa mult de aici încolo.
România are nevoie de stabilitate, de un guvern responsabil, de oameni serioşi. Preşedintele Klaus Iohannis nu trebuie să dezamăgească milioanele de români care au avut o încredere oarbă în acest grup, care s-a vrut salvatorul ţării. Românii merită respect şi un guvern adevărat!’, a completat Mirea.

Lasă un răspuns