Majestatea Sa Margareta a României, îndeamnă la calm şi raţiune în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Majestatea Sa Margareta a României, îndeamnă la calm şi raţiune în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi subliniază că, împreună, suntem o forţă capabilă să învingă această ameninţare la adresa sănătăţii noastre.

„Cu toţii suntem tulburaţi de răspândirea galopantă a acestei afecţiuni, necunoscute până acum. Dar îndemn pe cetăţenii noştri la calm şi raţiune. În aceste momente, este nevoie să dăm dovadă de grijă faţă de aproapele nostru, să fim responsabili şi, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităţilor competente. Împreună, suntem o forţă capabilă să învingă această ameninţare la adresa sănătăţii noastre”, se arată în mesajul preşedintelui Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

Potrivit Custodelui Coroanei, „în aceste momente îngrijorătoare pentru fiecare dintre noi şi pentru familiile noastre, Crucea Roşie Română este în colaborare permanentă cu autorităţile centrale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul ţării noastre la ameninţarea cu noul coronavirus (COVID-19)”.

„Crucea Roşie Română desfăşoară o campanie naţională de informare a populaţiei pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus. Graţie voluntarilor noştri, materialele de informare au ajuns în mediul urban şi în mediul rural, iar campania se desfăşoară de asemenea online. Mulţumesc miilor de voluntari ai Crucii Roşii, de care sunt foarte mândră. În paralel, am făcut demersuri către donatori şi parteneri, pentru ca produsele de igienă să ajungă la un număr cât mai mare de persoane sau instituţii în nevoie. Ne bucurăm de răspunsul prompt al partenerilor noştri”, afirmă MS Margareta.

Totodată, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie arată că reprezentanţii asociaţiei asistă populaţia aflată în autoizolare sau izolare, prin asigurarea pachetelor de alimente de bază şi pachetelor de igienă, conform normelor şi standardelor pentru situaţii de urgenţă.

„Printr-un efort comun, zilele acestea, un milion de măşti sanitare vor ajunge în ţară şi vor fi distribuite de Crucea Roşie Română instituţiilor publice, şcolilor, centrelor de plasament, căminelor de bătrâni şi în spaţiile cu mari aglomerări de persoane”, a precizat MS Margareta. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura