Personalul medical, neprotejat, fără echipament și dezinfectanți

personal-medical-neprotejat
personal-medical-neprotejat Personalul medical, neprotejat, fără echipament și dezinfectanți

Colegiul Medicilor Iași face un apel pentru protecția angajaților din sistemul sanitar în contextul răspândirii coronavirusului. Reprezentanții Colegiului atrag atenția că personalul medical este neprotejat și că nu există echipamente și dezinfectanți în cantități suficiente.

Colegiul Medicilor Iași atrage atenția autorităților, printr-un comunicat, că personalul medical este în prima linie a luptei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, dar că acesta nu este protejat.

„Marea majoritate a personalului medical care ia contact cu posibilii infectanți cu noul coronavirus nu este protejată în mod corespunzător, neavând nici echipamente specifice și nici dezinfectanți în cantități suficiente”, se arată în comunicatul Colegiului Medicilor Iași.

Treatment-Coronavirus Personalul medical, neprotejat, fără echipament și dezinfectanți

În același timp, reprezentanții Colegiului Medicilor susțin că un contact posibil infectant obligă personalul medical „să intre în măsuri de carantinare sau de internare și astfel întregi comunități pot rămâne fără îngrijiri medicale primare sau de specialitate”.

Aceștia cer asigurarea protecției angajaților din sănătate.

„Facem apel la toți cei responsabili pentru gestionarea acestei crize fără precedent în istoria recentă a României să protejeze resursa umană din Sănătate, pentru ca cetățenii să poată primi cele mai bune îngrijiri, preventive și curative, posibile în contextul epidemic actual”, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor furnizate de Grupul de comunicare strategică, vineri dimineața erau confirmate în România 64 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

(sursa: Mediafax)

Lasă un răspuns