Guvernul Orban a primit votul de învestitură

Guvernul Orban 2 a trecut sâmbătă de votul Parlamentului după o procedură inedită. Voturile PSD au fost decisive pentru învestirea guvernului, după ce mulți parlamentari liberali nu au fost prezenți din cauză că s-au aflat în autoizolare, după ce au avut contact cu senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus. Premierul Ludovic Orban se află în continuare în autizolare la Vila Lac, până în 23 martie, însă va ieși pentru depunerea jurământului, în urma unei decizii luate astăzi care permite, în situații excepționale, ca membrii guvernului să iasă din autizolare, respectând anumite condiții.

Au fost 286 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și o abținere. Printre cei care au votat împotrivă se numără parlamentarii Pro România. Victor Ponta a declarat că votul său împotriva învestirii Guvernului Orban este „un protest faţă de modul egoist şi dezastruos în care PNL tratează ţara în aceste momente de criză”.

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook în timpul votului că PSD votează guvernul într-o situație de criză precizând că după votul de azi PSD va face opoziție totală la guvernul Orban.

Prezența la vot a parlamentarilor liberali a fost redusă, pentru că mare parte dintre aleșii PNL se află în autoizolare, după ce senatorul Vergil Chițac a fost depistat pozitiv la coronavirus și a participat la o ședință a liberalilor. La ședința din Parlament au fost puțin peste 40 de parlamentari PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura