Știrile false crează panică. Angajații Pirelli nu sunt invectați cu COVID 19

pirelli-covid
pirelli-covid-1024x576 Știrile false crează panică. Angajații Pirelli nu sunt invectați cu COVID 19

În această perioadă nu ne confruntăm doar cu pandemia de coronavirus, ci și cu o avalanșă de  știri false în mediul online. Una dintre aceste știri a avut în atenție fabrica Pirelli.

Pirelli: știrea publicată online despre cei doi angajați pirelli luați cu salvarea având manifestări specifice coronavirus este falsă.

Această știre a fost dezmințită de reprezentanții fabricii. Fabrica de la Slatina a luat toate măsurile de siguranță și prevenție și nu există niciun caz de îmbolnăvire

Știrea falsă a fost semnalată autorităților

Știrea publicată online pe site-ul “News Track”cu titlul: Doi italieni de la Pirelli, din Slatina, au fost luați cu salvarea….având manifestări coronavirus”, nu are nicio bază reală. Pirelli dezminte această știre și face următoarele precizări:

‘În fabrica din Slatina nu au fost semnalate persoane care au simptome de COVID 19 sau care sunt suspecte. Nu avem persoane aflate în carantină sau în autoizolare. Sănătatea angajaților Pirelli Slatina reprezintă o prioritate absolută și de aceea au fost luate toate măsurile necesare de prevenire a difuzării virusului COVID 19. Pirelli Slatina a respectat și a aplicat toate recomandările făcute de Guvernul României și de autoritățile din domeniul sănătății publice. Pirelli solicită eliminarea știrii false și își rezervă dreptul de a acționa pe toate căile legale împotriva celor care publică știri false menite să creeze panică.’

Pirelli a semnalat acest caz autorităților naționale și locale și anunță că vor fi luate măsuri legale împotriva tuturor celor care vor lansa știri nefondate.

Ținta știrilor false au fost și cei de la ISU sau diferite fast-food-uri sau restaurante. Au existat și știri primite de oameni pe rețeaua whatsapp prin care erau informați că se va închide Slatina, sau anumite hipermarket-uri sau piețele agroalimentare.

Până în acest moment autoritățile au dezmințit informațiile. Mai mult, aceștia cer oamenilor să se informeze din surse sigure și autorizate.

Lasă un răspuns