În Caracal începe campania de dezinfecție

dezinfectie-caracal
dezinfectie-caracal În Caracal începe campania de dezinfecție

Începând de mâine, 16 martie, în Caracal vor fi dezinfectate spațiile publice și instituțiile,  pentru a prevenirea extinderii COROVID 19 în rândul populației.

Municipalitatea caracaleană vor fi achiziționate substanțe dezinfectante pentru curățirea tuturor suprafețelor din instituțiile publice dar și în spațiile publice aglomerate, cu acțiune specifică împotriva coronavirusului.

În prima etapă sunt vizate scările de bloc, aleile, trotuarele și străzile, urmând Piața Agroalimentara Caracal și Parcul Constantin Poroineanu.

Conducerea municipalității îndeamnă populația la calm și să întreprindă toate măsurile individuale de prevenție împotriva infecțiilor respiratorii și a infecției cu Coronavirusul de tip nou.

Primarul municipiului Caracal, domnul Dr Liviu Radu transmite :”Fac apel la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus.’

Locuitorii orașului nostru :

– să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri);

– să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut);

– să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare;

– să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă şi săpun;

– să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor;

– să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare.

Lasă un răspuns