Activitatea de la Pașapoarte Caracal și Corabia suspendată

pasapoarte
pasapoarte Activitatea de la Pașapoarte Caracal și Corabia suspendată

Criza creată de COVID 19  suspendă activitatea  din mai multe instituții ale statului.  Una dintre acestea este și Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte, instituție aflată în subordinea Prefecturii Olt. Aici au fost luate  măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, iar una dintre acestea este aceea de a suspenda temporar activitatea la punctele de lucru din municipiul Caracal și orașul Corabia până în data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade.

Serviciul Pașapoarte anunță că în toată această perioadă cetăenii din Olt au ca posibilitate de obţinere a paşapoartelor simple, electronice şi temporare, prezentarea la sediul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Olt din municipiul Slatina, strada Centura Basarabilor, numărul 8, județul Olt.

În acest sens, instituția aduce la cunoștința populației următoarele precizări: activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi temporare se va realiza exclusiv în baza programărilor on-line, programările on-line vor fi efectuate pe platforma https://www.epasapoarte.ro; accesul la ghişeu, în vederea depunerii cererilor de emitere a paşapoartelor va fi permis doar solicitanţilor şi, după caz, reprezentanţilor legali ai acestora, în baza programărilor on-line şi a documentului de identitate prezentat în original.

În ce priveşte ridicarea paşapoartelor, accesul la ghişeu se face pe baza tichetului eliberat cu ocazia depunerii cererii şi a documentului de identitate, în original. În cazul imposibilităţii prezentării tichetului, accesul va fi permis în baza documentului de identitate numai după efectuarea unor verificări preliminare din care să rezulte dreptul legal de ridicare a paşaportului. În acest context, vă reamintim şi vă recomandăm posibilitatea optării pentru ridicarea paşaportului simplu electronic folosind procedura de ridicare prin curier (cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA)”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Totodată, în comunicat se  mai arată că celelalte servicii de la Pașapoarte pentru care nu se fac programări on-line vor fi solicitate exclusiv prin corespondenţă poştală sau la adresa de email (pasapoarte-olt@mail.gov.ro), iar în ceea ce priveşte accesul în vederea ridicării adeverinţelor solicitate prin poşta electronică, acesta se face numai în baza documentului de identitate în original. Până pe 31 martie, cu posibilitatea de prelungire, activitatea de audienţe este suspendată la instituția din subordinea Prefecturii.

Lasă un răspuns