Medicii fac apel ca oamenii să nu aglomereze cabinetele medicale

cabinet-medical-urgente
cabinet-medical-urgente Medicii fac apel ca oamenii să nu aglomereze cabinetele medicale

Medicii de familie și stomatologii cer pacienților să vină la cabinetele medicale doar pentru urgențe. Această solicitare vine să reducă cât se poate numărul oamenilor care ies din case. Consulturile minore se pot face și prin telefon, iar cel care decide să vadă pacientul va fi medicul. 

Medicii de familie fac apele disperat către pacienți să meargă la cabinetele medicale doar în caz de urgentă.  De șase zile cei mici sunt acasă, școlile și-au închis porțile, iar părinții se sperie la orice strănutat și merg la cabinetele  de familie. Medicii fac apel către părinți să sune înainte să ajungă la cabinetul medical.

‘În această perioadă rugăm părinții să vină cu cei mici la cabinet doar după ce au luat legătura telefonic. Doar după ce s-a discutat cu medical  se va decide dacă este nevoie deplasarea. Trebuie să înțelegem că este nevoie să reducem la minim , cât putem, deplasarea în spații publice. Și trebuie să evităm să îi scoatem în spații aglomerate pe cei mici’, susține medical Dorian Costescu.

Totodată și stomatologii fac apel către olteni să evite aglomerarea cabinetelor stomatologice. Medicii stomatologi recomandă să renunțăm în această perioadă la lucrările dentare ce nu sunt urgente.

‘Pentru că am depus un jurământ și pentru că avem stocuri suficiente de dezinfectanți și materiale de protecție pentru a nu expune inutil pacienții și personalul din cabinet ne vom continua activitatea pe cât posibil. Vom lua următoarele măsuri suplimentare : Prioritate vor avea urgențele.Dacă intervențiile de care aveți nevoie nu sunt urgențe vă rog să vă programați după ce vă ridicată starea de urgență.Vă rog să anuntați telefonic dacă ați călătorit în ultimele 14 zile sau dacă aveți rude sau prieteni care au revenit de curând în țară pentru a reprograma vizita la cabinet.Nu veniți mai devreme la programare pentru a evita aglomerația. În sala de așteptare va fi doar un pacient. Nu ezitați să ne contactați telefonic pentru orice informație suplimentară’, a postat pe pagina sa de socializare medical stomatolog, Andreea Dumitrescu.

În această perioadă farmaciile au fost luate cu asalt, cu toate acestea reprezentanții Colegiului Farmaciștilor fac apel la cumpătare. Există stocuri de medicamente suficiente pentru a face fata situației.

Lasă un răspuns