Studenții din Slatina vin în ajutor bătrânilor

studenti
studenti Studenții din Slatina vin în ajutor bătrânilor

Studenții din mai multe orașe întind o mână de ajutor bătrânilor afectați de măsurile impuse de autorități în lupta cu COVID 19. Și studenții din Slatina s-au alăturat campaniei demarate de de cei de la ACSB. Aceștia vor face cumpărături pentru ca persoanele vulnerabile să nu mai fie nevoiți să iasă afară.

Studenții nu rămân indiferenți în această perioadă. Ei sunt alături de bunicii ce se află autoizolati, sau nu au pe nimeni alături. Studenții de la Facultatea de Constructii din capitală desfășoară și în Slatina o campanie de într-ajutorarea a bătrânilor și persoanelor vulnerabile.  Aceștia vor livra la domiciliu tot ce au nevoie.

 “În această perioadă pentru a ne proteja pe noi și familiile noastre trebuie să ne asigurăm că persoanele în vârstă și cele vulnerabile au toate lucrurile necesare pentru a nu ieși din casă. Putem trece cu bine peste pandemia de “Corona Virus” dacă fiecare în parte facem tot ce ține de noi ca spitalele să nu se supraaglomereze. Noi, persoanele tinere, suntem de zeci de ori mai puțin expuse să dezvoltăm complicații care să necesite internare, în comparație cu persoanele vârstnice și cele bolnave care sunt foarte expuse. Prin această acțiune, noi, tinerii care avem cel mai mic factor de risc trebuie să preluăm cererile de mâncare și medicamente de la bătrânii sau persoanele vulnerabile și să le livrăm  ”, au anunțat pe pagina Asociației studenții de la ACSB.

 Studenții vor purta măști, mânuși și ochelari de protecție și vor dezinfecta obiectele cu care intra în contact.

 Pentru a se evita orice neînțelegere, studenții au un protocol fix după care distribuie produsele. Studenții transmit costul produselor , iar cu 10 minute înainte de a ajunge îi sună și stabilesc modul în care se poate face schimbul.

“Noi transmitem costul produselor și îl sunăm cu 10 minute înainte de a ajunge coletul pentru a lăsa banii la ușă sau într-un alt loc stabilit împăturiți într-o coală de hârtie/ pungă. Voluntarul când ajunge preia banii  sună la ușă și lasă coletul, beneficiarul fiind în prealabil instruit să aștepte 5 minute înainte să preia coletul. Pentru mai multă încredere, există și posibilitatea ca noi să livrăm coletul și să îl lăsăm la ușă, după câteva minute beneficiarul să preia coletul și să verifice produsele, după care să lase plata la ușa și voluntarul să o preia dupa alte câteva minute’ , susțin studenții

 Varianta de transfer bancar este varianta optimă, dar de care puțini oameni în vârstă dispun. Până acum studenții au distribuit în București, Timișoara, Buzău, Slatina și Botoșani. Cei care vor să se alăture campaniei pot să se înscrie la numărul de telefon 0742 795 059

Lasă un răspuns