184 de cazuri de COVID în România, 12 vindencați

harta-covid
harta-covid 184 de cazuri de COVID în România, 12 vindencați

În a doua zi de la instituirea Stării de Urgență pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

La nivel național au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani. Oltul, rămâne în continuare cu două cazuri confirmate, bărbatul de 51 de ani din Caracal și tânărul de 22 de ani, din Slatina, ambii fiind internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Totodată în centrele de carandină din Olt se află 60 de persoane, iar izolate la domiciliu sunt 411. Autoritășile județene anunță că  testele a 28 de persoane aflate în carantină au rezultate negative.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată au fost înregistrate 1349 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6187 la linia TELVERDE deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Începând de ieri, 16 martie,  odată cu declararea stării de urgență, la nivel național: au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară. Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și  terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri.De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi’, se arată în comunicatul emis de Prefectura Olt.

La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19, au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt  destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Lasă un răspuns