52 de olteni suspecţi de coronavirus

carantina-coronavirus

Situaţia la nivelul judeţului Olt privind persoanele suspecte de noul virus se prezintă astfel: 59 de persoane se află în carantinate. Până în prezent, DSP Olt a recoltat probe pentru 79 de persoane pentru determinarea infecției umane cu noul coronavirus. În urma acestor teste, o proba a ieşit pozitiv, 26 probe cu rezultat negative, iar 52 de probe sunt în lucru.

În această perioadă, persoanele care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID -19, au fost amendate după cum urmează: trei avertismente cf. OUG nr. 2 și cinci amenzi contravenționale cf. HG nr. 857/2011, în cuantum de 40.000 lei.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Cetățenii sunt rugaţi să verifice prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura