În orașele oltene spațiile publice sunt dezinfectate

dezinfectiiiiiiiiiii
dezinfectiiiiiiiiiii În orașele oltene spațiile publice sunt dezinfectate

În această perioadă primăriile orașelor din județ au demarat campanii de dezinfecție.

 Începând de săptămâna aceasta Primăria Caracal a demarat o amplă acțiune de dezinfectare a tuturor instituțiilor și spațiilor publice din oraș, pentru prevenirea extinderii COVID 19 în rândul populației.

Se acționează substanțe dezinfectante pentru curățirea tuturor suprafețelor din instituțiile publice dar și în spațiile publice aglomerate, cu acțiune specifică împotriva coronavirusului.

În prima etapă sunt vizate scările de bloc, aleile, trotuarele și străzile, urmând Piața Agroalimentara Caracal și Parcul Constantin Poroineanu.

De la zi la zi, vă vom ține la curent cu toate măsurile stabilite de către Administrația Publică Locală pentru prevenirea și extinderea pandemiei COVID 19. Conducerea municipalității îndeamnă populația la calm și să întreprindă toate măsurile individuale de prevenție împotriva infecțiilor respiratorii și a infecției cu Coronavirusul de tip nou.

“Fac apel la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Locuitorii orașului nostru :– să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri); – să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut); – să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare; – să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă şi săpun; – să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor; – să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare.”, a declarat edilul Liviu Radu, pe pagina de socializarea a Primărieia Caracal.

Totodată, la sfârșitul săptămânii trecute în Slatina au fost dezinfectate locurile de joacă și autobuzele Loctrans, iar campania continuă cu dezinfecția aleilor din parcuri și în jurul blocurilor.

Pentru dezinfecție se folosește o soluție sigură, care nu afectează sănătatea.

 „Continuăm să luăm măsurile necesare pentru siguranța cetățenilor orașului nostru. Pentru reducerea la minim a riscului contaminării virusului COVID-19 menționez că se folosește un dezinfectant care elimină Coronavirusul și care nu afectează sănătatea oamenilor. Încă o dată, fac apel la rațiunea, calmul și responsabilitatea fiecărui slătinean și vă asigur că vom continua să luăm toate măsurile specifice unei astfel de situații”, se arată într-o postare pe Facebook semnată de primarul, Emil Moț.

În contextul actualei pandemii de COVID și în Corabia a fost demarată o amplă acțiune de dezinfecție.

Potrivit autorităților corăbiene:’se face dezinfecția spațiilor publice cu substantă virucidă. Urmează Piața și toate scările de bloc.’

Lasă un răspuns