Polițiștii șpăgari lăsați liberi de magistrați

Polițiștii de la Rutieră prinși în flagrant luând mită  sunt liberi.

 Cei patru polițiști prinși luând 400 de lei mită de la un șofer prins cu viteză pe DN 65 – E 574, la Saru, pentru a nu fi amendat, au fost puși în libertate de magistrații Curții de Apel Craiova.

 Inițial  Octavian Șerban Enculeasa, Adrian Elvis Găneșanu, Mircea Mihăiță Coman și Mircea Pană au fost eliberați din Arestul Poliției Olt, însă judecătorii craioveni au decis plasarea lor sub control judiciar pentru 60 de zile. Aceștia au  contestat măsura arestării preventive pentru 30 de zile , iar instanța a admis contestațiile și a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Pe durata controlului judiciar, oamenii legii trebuie să respecte mai multe obligații, printre care cea de a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta, respectiv poliţie rutieră cu atribuţii de control şi constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor.

 „Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Enculeasa Şerban Octavian, Coman Mircea Mihăiţă, Găneşanu Elvis Adrian şi Pană Mircea, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. (…) Definitivă”, se arată în sentința magistraților Curții de Apel Craiova.

Reamintim  că în urmă cu o săptămână, cei patru agenţi de poliţie  acționau în interes de srviciu în zona Pădurea Saru, și au oprit în trafic un autoturism Opel, condus de un bărbat care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea amendarea acestuia. Însă, patru polițiști au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat pentru abaterea la regimul rutier.

„Agenții de poliție au fost surprinşi în flagrant delict având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia  investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză”, au precizat procurorii olteni.

Cei patru polițiști erau în vizorul colegilor lor de la DIICOT de mai mult timp, de aproape un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura